έκθεση

έκθεση

4/1/13

Mε Αναφορές στα γλυπτά του Παρθενώνα το έργο μου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο...

Στο site enikos.gr του δημοσιογράφου Νίκου ΧατζηνικολάουΟταν η τεχνη διαμαρτυρεται

Πρώτη καταχώρηση: 21/09/2012
04:53Κοινωνία
Στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, φιλοξενείται το έργο ζωγραφικής του γνωστού εικαστικού και επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού.
Η έκθεση φιλοξενεί για πρώτη φορά με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, στον ιστορικό χώρο αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων.
Μάλιστα το έργο του Μιχαήλ Ρωμανού έχει τραβήξει τα βλέμματα των επισκεπτών και κυρίως τουριστών.
Στο έργο του Ρωμανού, που έχει τίτλο "Ολυμπιακός Στόχος" δεσπόζει η ανακεκλιμένη μορφή του θεοποιημένου ποταμού των Αθηνών Ιλισού, δηλ. το μαρμάρινο ξαπλωμένο κορμί, που εικονιζόταν στο δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα στην αριστερή γωνιά του, το οποίο σήμερα βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, στην πόλη που πραγματοποιήθηκαν φέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Αναλύοντας το έργο
Στο έργο η μορφή του θεοποιημένου ποταμού, φαίνεται να αποκτά κίνηση, καθώς γυρίζει ελαφρά τον κορμό προς το θεατή, ενώ διαφαίνεται η τάση απόκτησης των άκρων, που τόσο βίαια είχαν αφαιρεθεί από το γλυπτό κατά την αρπαγή του.
Οι στόχοι στα Ελληνικά χρώματα, που εικονίζονται διαγώνια στη σύνθεση, δείχνουν να μεγαλώνουν και να γίνονται ένα με το σύμπαν και τους πλανήτες...
Βραβευμένος καλλιτέχνης
Ο καλλιτέχνης είναι βραβευμένος από τον Όμιλο της UNESCO και από την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και είναι ιδιαίτερα υπερήφανος που συμμετέχει στη μοναδική αυτή έκθεση με τίτλο "Ολυμπιακές Δάδες και Έργα Ελλήνων καλλιτεχνών" που αποτελεί φόρο τιμής στους Ολυμπιακούς Αγώνες όλων των εποχών και πραγματοποιείται στο Μουσείο του Καλλιμάρμαρου Σταδίου, που βρίσκεται μέσα στο στάδιο.

Διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ

Το έργο "Ολυμπιακός Στόχος" δεσπόζει στην έκθεση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

........................................................................................................


Στο site enter tv της δημοσιογράφου Ζήνας Κουτσελίνη 

Mε αναφορές στα “ελγίνεια” γλυπτά o Μιχαήλ Ρωμανός εκθέτει στο Καλλιμάρμαρο στάδιο...

Ο καλλιτέχνης εξηγεί ότι μέσα από τα έργα του προσπαθεί να περάσει το μήνυμα της επιστροφής των μαρμάρινων γλυπτών του Παρθενώνα, στην Ελλάδα και γι αυτό το λόγο αγωνίζεται με την τέχνη του, να ευαισθητοποιήσει όλο και μεγαλύτερο φάσμα ανθρώπων, φιλότεχνων και μη, ως προς τη διάδοση του στόχου αυτού…
Συγκεκριμένα, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, στην εξαιρετική έκθεση που φιλοξενείται το εντυπωσιακό έργο ζωγραφικής του γνωστού εικαστικού καλλιτέχνη και επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, στον ιστορικό χώρο αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων, το συγκεκριμένο έργο έχει γίνει πόλος έλξης των επισκεπτών και συγκεκριμένα των τουριστών.
Στο έργο του Ρωμανού, που έχει τίτλο “Ολυμπιακός Στόχος”, δεσπόζει η ανακεκλιμένη μορφή του θεοποιημένου ποταμού των Αθηνών Ιλισού, δηλ. το μαρμάρινο ξαπλωμένο κορμί, που εικονιζόταν στο δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα στην αριστερή γωνιά του, το οποίο σήμερα βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, στην πόλη που πραγματοποιήθηκαν φέτος οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ανήκει στα λεγόμενα “ελγίνεια” μάρμαρα.
Στο έργο η μορφή του θεοποιημένου ποταμού, φαίνεται να αποκτά κίνηση, καθώς γυρίζει ελαφρά τον κορμό προς το θεατή, ενώ διαφαίνεται η τάση απόκτησης των άκρων, που τόσο βίαια είχαν αφαιρεθεί από το γλυπτό κατά την αρπαγή του, ενώ οι στόχοι στα Ελληνικά χρώματα, που εικονίζονται διαγώνια στη σύνθεση, δείχνουν να μεγαλώνουν και να γίνονται ένα με το σύμπαν και τους πλανήτες…

Ο καλλιτέχνης είναι βραβευμένος από τον Όμιλο της UNESCO και από την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και είναι ιδιαίτερα υπερήφανος που συμμετέχει στη μοναδική αυτή έκθεση με τίτλο “Ολυμπιακές Δάδες και Έργα Ελλήνων καλλιτεχνών” που αποτελεί φόρο τιμής στους Ολυμπιακούς Αγώνες όλων των εποχών και πραγματοποιείται στο Μουσείο του Καλλιμάρμαρου Σταδίου, που βρίσκεται μέσα στο στάδιο.
Διάρκεια έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2012