έκθεση

έκθεση

20/6/15

Τρίτο Διεθνές Συμπόσιο για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα, 27 & 28 Ιουλίου 2015, Μουσείο Ακρόπολης


Το Τρίτο Διεθνές Συμπόσιο για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 27 & 28 Ιουλίου 2015, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Με τίτλο: “Unifying the Cause to Unify the Parthenon”

Κεντρικός ομιλητής του Συμποσίου, είναι ο κύριος Γιώργος Μπίζος, (παγκοσμίου φήμης υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Μέλος της Βρετανικής Επιτροπής και πρώην δικηγόρος του Νέλσον Μαντέλα).

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Συμποσίου θα αποτελείται από διαλέξεις των επιτροπών διοργάνωσης και παρουσιάσεις δημοσιευμένων εργασιών των συμμετεχόντων ενώ θα κορυφωθεί με μια ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον Πρόεδρο του Μουσείου, καθηγητή κύριο Δημήτρη Παντερμαλή

Τη δεύτερη ημέρα θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην Ακρόπολη και στον ίδιο τον Παρθενώνα, από την Δρ Έλενα Κόρκα, Διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο στόχος του Συμποσίου είναι να φέρει σε επαφή τους παγκόσμιους υποστηρικτές της καμπάνιας, να προετοιμαστούν από κοινού για το Τέταρτο Διεθνή Συμπόσιο που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο το 2016. 

Στο πλαίσιο του Συμποσίου θα παρουσιαστεί γραπτή έκθεση με πρόταση για την επιστροφή των Γλυπτών από τον κύριο Αλέξη Μανθεάκη - Πρόεδρο της International Parthenon Sculptures Action Committee Inc (είναι η μεγαλύτερη οργάνωση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, με διεθνή παρουσία και με 200.000 μέλη παγκοσμίως).


Το Συμπόσιο οργανώνεται από την Αμερικανική Επιτροπή για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα (ACRPS), τη Βρετανική Επιτροπή για την Επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα (BCRPM), και τη Διεθνή Οργανωτική Επιτροπή - Αυστραλία - για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα (IOC-Α-RPM).