έκθεση

έκθεση

28/11/16

Συνέντευξη στην Μαρία Χατζηνικολάου του MCNews.gr 28/10/2016Μιχαήλ Ρωμανός: "Πρέπει να γίνει αντιληπτό από τη Βρετανία ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στον Παρθενώνα" 

Συνέντευξη στην Μαρία Χατζηνικολάου του MCNews.gr 28/10/2016


Ο γνωστός εικαστικός καλλιτέχνης και επιμελητής εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανός μας αποκαλύπτει τα νέα του σχέδια και μας πληροφορεί για τις νέες πολύ σημαντικές συνεργασίες και πρωτοβουλίες του που έχουν αγκαλιαστεί από πολύ σπουδαίους Οργανισμούς Διεθνούς βεληνεκούς...
Βρεθήκαμε με τον Μιχαήλ Ρωμανό, σε ένα από τα ωραιότερα Μουσεία των Αθηνών, στο Μουσείο Ακρόπολης και συζητήσαμε για τα μελλοντικά του σχέδια και για την περίφημη σκυταλοδρομία Προσωπικοτήτων για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ο Μιχαήλ Ρωμανός φιλικός και προσιτός άνθρωπος δεν μας κρύβει την αγάπη του για τον Παρθενώνα, τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το Μουσείο με τα αριστουργήματα του.

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε για την ομάδα που έχει δημιουργήσει στο face book με τίτλο "We Love the Parthenon" και για την εικαστική έκθεση που έχει αφιερώσει στην πολυπόθητη επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ο Μιχαήλ Ρωμανός είναι εικαστικός καλλιτέχνης βραβευμένος από τον Όμιλο Τεχνών της UNESCO και από την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Έχει επιμεληθεί ομαδικές εκθέσεις υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Εξωτερικών, Αθλητισμού, Τουρισμού, καθώς και των Δήμων Αθηναίων και Πειραιώς.


- Κύριε Ρωμανέ μέσα από τα έργα σας θίγετε το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, καθώς και η έκθεση σας είναι αφιερωμένη στο σκοπό αυτό. Πως προέκυψε αυτή η θεματική; Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με αυτό το ζήτημα; Ποια είναι η αποδοχή του κοινού;

κάντε κλικ ΕΔΩ